Sunday, February 11, 2018

Tee ise: After Eight




Ma olen alati armastanud shokolaadi ja piparmündi kooslust. See on ülimõnus! Mäletan ammusest ajast Fazermint komme, kus sees voolav täidis ja suussulav shokolaad seda katmas. Neid sai Tallinki laevalt või Soomest. Defka värk.
Hiljem tuli After Eight. Õhukeste shokolaadikihtide vahel mõnus piparmündine täidis.
Ma olen pakkide kaupa neid söönud. Mmmm..


Aga komme võib ka ise valmistada. Õigupoolest on nende valmistamine kõigile jõukohale. Isegi titt saaks hakkama, kui teda shokolaadi juurde lastaks.
Käisin eelmisel nädalal Ökosahvris kehakreemi jaoks vajaminevaid aineid ostmas. Kakaovõi kõrval oli kakaopasta. Mul oli kiire ja haarasin selle ka kaasa. Mõtlesin, et saan pastat kreemis kasutada. Alles päevi hiljem hakkasin vaatama, millega tegu ja avastasin, et olin ostnud toorkakaopasta. Näeb välja nagu shokolaad. Aga tuleb välja, et on kordi kasulikum http://toitumistarkus.ee/orgaaniline-toorkakao-supertoit-j…/

Sina kasuta endale sobivat shokolaadi 🙂 Teeme piparmünditäidisega maiustused ise. Vegansõbralikud.
Sul on vaja:
✔️shokolaadi
✔️tuhksuhkrut
✔️piima (taimset)
✔️kookosõli

Finito. Liiga lühike nimekiri? Eip 🙂
Ma otsisin teistsuguseid variante, aga pöördusin lõpuks hea tuttava poole, kes vegan asjadest palju taipab. Ei ole vaja toorjuustu, mandlijahu ega vahukoort. Saab palju lihtsamalt.
Sulata 100gr shokolaadi vesivannil. Samal ajal, kui shokolaad sulab, saad valmistada täidise. Selleks võta 4supilusikatäit tuhksuhkrut, 1 kuhjaga teelusikatäis kookosõli ja 5 tilka kvaliteetset! piparmündiõli. Kui kasutad piparmündiessentsi, lisa seda algul vähem ja maitse vahepeal. Kui vaja, lisa juurde.
Eeterlike õlidega on nii, et nad on väga kontsentreeritud. Tilk Doterra Piparmündi eeterlikku õli on võrdne 28 tassi piparmünditeega. Seega kulub seda ülivähe.
Sega kõik ained omavahel. Segu peaks jääma õrnalt voolav. Mitte liiga paks, sest muidu on seda halb määrida.
Kalla osa sulatatud shokolaadi küpsetuspaberile. Silu. Lase külmkapis tahkuda.
Nüüd kalla tuhksukrusegu shokolaadile ja silu samuti laiali. Aseta veidikeseks külmkappi tahenema. Võid shokolaadi senikaua madalal kuumusel vesivannil hoida.
Nüüd kalla ülejäänud shokolaad täidisele. Kui soovid, raputa peale mandlilaaste, purustatud pähkleid, nonparelle, kuivatatud marju. Tõsta külmkappi tahenema.
15minuti pärast saad oma After Eight'i välja tõsta ja tükkideks lõigata.

Kui otsustad kommid silikoonvormis valmistada, on protsess sama. Veidi shokolaadi vormi - tahkuma. Lusikaga täidist keskele - tahkuma. Kata shokolaadiga ja lase tahkuda. 15-20minuti pärast võid vormist eemaldada.


💚Aitäh valmistamast ja head maiustamist💚

No comments:

Post a Comment