Friday, February 2, 2018

Tee ise: Deodorant




Seda, et paljud poes müüdavad deodorandid on ülimürgised, rääkis mulle aastaid tagasi töökaaslane, kel oli rinnas sõlm avastatud. Ta oli hirmul, me kõik olime. Päevapealt käskis ta meil kõigil kaenla alla määrimiseks mõeldud deodorantide kasutamise lõpetada. Ostsime pakitäie niiskeid salvrätikuid ja kasutasime neid.
Õnneks lahenes kõik peale uuringutel käimist, proovide võtmist ja muid protseduure hästi. Aga teadmine jäi.
Rinnanäärmed ulatuvad kaenla alla välja. Seega peaksime me väga hoolikalt mõtlema, mida me endale peale määrime. Väga paljud rinnavähi juhtumid on põhjustatud keemiliselt mürgistest koostisosadest! Ka meestel.
Parabeenid, ftalaadid, sulfaadid, alumiinium, formaldehüüdid, triklosaan - nimekiri jätkub, on meie kehale laastavad. Nahk imeb kõik endasse.
Mida need ohtlikud ained võivad põhjustada?
Vähk, nahaallergia, viljatus, sünnidefektid, keskendusmisraskused jm. Aitäh, ma ei soovi!
Jah, muidugi olen ka mina teismelisena Nivea, Garnier, Dove, Secret ja Adidas deodoranti ostnud. Me kõik tahtsime olla popid ja moodsad. Oli oluline, et oleks firma. See aeg oli siis. Praegu proovin aastaid teisiti, sest austus ja arusaamine on kasvanud.


Olen kasutanud ökopoodidest ostetud deodorante (olge tähelepanelikud, mida teile tegelikult "öko" all müüakse). Kristalldeodoranti. Kuidagi jäi see kõik seisma ega leidnud kasutust.
Paar aastat tagasi sattusin kvaliteetseid eeterlikke õlisid tutvustavale kokkusaamisele, kus valmistasime ise loodusliku deodorandi. Wow, päris ise. Aitäh Leili:) See ei olnud keeruline ega koosnenud imeainetest. Õigupoolest olid need kõik mul kodus olemas. Ma lihtsalt ei teadnud, et neid ka nii saab kasutada.
Sul on vaja:
✔️kookosõli (extra virgin. Sobib nt #Loodusvägi)
✔️soodat
✔️kartulitärklist
✔️eeterlikke õlisid
Võta 2tl kookosõli, 2tl soodat, 1tl tärklist ja sega kokku. Kuidas konsistents tundub? Kui liiga vedel, lisa veidi soodat ja tärklist. Segu võiks jääda paksema hapukoore sarnane.
Lisa endale meeldivad eeterlikud õlid. Higistamise vastu sobivad Seeder, Rosmariin, Salvei, Geraanium, Viiruk, Bergamot, Laim. Hakkab jälle mingi eeterliku õli jutt? Ei hakka. Kui Sa ei soovi, ära lisa midagi. Ei taha asja keeruliseks ajada? Proovi ainult Apelsini või Sidrunit.
Kuhu valada see segu? Pisike klaaspurk on väga hea! Võid seda hoida riiulis või külmkapis. Kannad näpuga peale.
Variant kaks on kasutada vana puhtaks pestud deodorandi toorikut. Kalla enda valmistatud segu sinna sisse ja pane külmkappi tahenema. Toasoojas voolab segu konteinerist välja, hoia seda jahedas.
Kui lisad segusse sulatatud mesilasvaha või candelillavaha (vegan), siis saad tihkema koostisega pulga, mis ei sula ka toatemperatuuril.

💎Appi, kas see ise valmistatud deodorant on tõhus`- Minu jaoks on. Ei ole higilõhna tundnud. Puhas ja värske tunne.
💎Kas segu jätab riietele jäljed? - Ei ole märganud. Mul puudub kogemus lumivalgete riietega. Värvilistele ei ole plekke ega laike jätnud.
💎Kui kauaks segu jätkub? - Kuuks-paariks kindlasti. Kulu on väike. Kui Sul ei ole vaja korjata feimi, siis läheb ka sulli vähem.
💎Kas ma peaksingi nüüd selliseks ökoks hakkama? - Ei, ei pea. See on lihtsalt üks võimalus. Ehk jääb see lugu Sulle meelde ja kui valmis oled, saad kasutama hakata. Kõik tuleb omal ajal .. või natuke hiljem.

Võid proovida deodoranti valmistada mõne teise baasõliga. Proovi sheavõid, saad rasvasema deodorandi. Kakaovõi on imemõnus ja shokolaadiselt lõhnav. Kakaovõi ei tahku toatemperatuuril, pane ta külmikusse tahkuma.

Kas tundub huvitav? Juhuuu! Tegudele!




💚Aitäh, et tegid midagi oma armsa keha heaks💚


No comments:

Post a Comment