Tuesday, January 30, 2018

Tee ise: Dushimarmelaad







Olgu järgnev tõestuseks, et ma olen tohutult laisk. See on umbes nii, et ma teen kõike aeglaselt, aga väsin kiiresti.
Kui muud ideed ei tule, siis tuleb kappi koristada. Alati tuleb mõni unustad asi päevavalgele. 
Agar-agariga karukomme mäletate? Ma otsustasin seekord duhigeelist marmelaadi teha. Olgu natuke teistmoodi pesemine. Need võbinad meeldivad eriti lastele. Vannis on libedad, muudkui lupsavad. Eriti põnev, kui sinna sisse mõni väike kujuke poetada. Neile, kes pesta ei armasta, saab kohe eesmärk tekitatud :)


Sul on vaja:

agar-agar pulbrit või zelatiini
vett
dushigeeli, vedelseepi, vannivahtu 
silikoonvorme


Võta väike pott ja mõõda sinna umbes 15-20ml vett. Pane tulele. Lisa kolm teelusikatäit agar-agar pulbrit. Mõnus kergelt vetikane aroom. Taimne alternatiiv želatiinile.
Kui kasutad želatiini, siis vaata täpselt pakilt, kui palju tuleb lisada, et tekiks kõva kallerdus. Želatiinilehti peaks võtma 2-3tükki 1dl vedeliku kohta kokku (arvesta ka dushigeel sinna sisse).

Niisiis, oled agar-agar'i vees lahustanud ja kuumutad segu, ei lase keema. Nüüd võtad omale sobiva duhigeeli või vannivahu ja lisad segusse. Umbes 50-60ml  Sega ettevaatlikult, et mitte liialt vahtu tekitada. Kui soovid, võid lisada toiduvärve, litreid, kuivatatud ürte. Kasuta oma fantaasiat!
Kui soovid lisada meelepärast eeterlikku õli, tee seda nüüd. Arvesta ka dushigeeli aroomiga. 

Tadaaaa, nüüd ongi võbelused valmis vormi kallamiseks. Vali omale meelepärased, mis Sul kodus juba olemas on. Võid kasutada muffinivorme, väikeseid shokolaadivorme, seebivorme. 
Ära vormi valamisega väga kaua oota, sest kui kuumus on välja lülitatud, siis hakkab segu juba kergelt hanguma. 

Kui soovid võbeluse sisse mänguasja peita, siis vala väike kogus vormi. Oota tahenemiiseni ja lisa mänguasi. Nüüd vala ülejäänud segu vormi. Niimoodi jääb mänguasi kenasti võbeluse sisse.

Jäta vormi valatud kallerdused pooleks tunniks tahenema. Siis suru vormist välja ja ongi Su toode valmis. Tubli! :) 

Kui tegid suurema koguse, säilita neid õhukindlas mini-grip kotis. Muidu kuivavad nad lihtsalt ära.


Aitäh, et valmistasid

No comments:

Post a Comment